Eva Jinek had geen zin in date met Freek Vonk

Eva Jinek had in eerste instantie helemaal geen zin in een date met bioloog Freek Vonk. Gelukkig hield Freek vol en zei Eva uiteindelijk 'ja'.

Eva Jinek kende Freek Vonk zelfs niet eens toen haar redacteur voorstelde hem uit te nodigen in haar ochtendshow Eva Jinek op Zondag. Zo vertelt ze vandaag in de Volkskrant: "Ik had geen idee. Achteraf krijgt zo'n interview een hele andere lading, maar ik vond hem toen gewoon een leuke, enthousiaste jongen."

Afrikaanse date

Freek Vonk zag Eva gelijk al zitten. Hij vroeg haar mee op de leukste dates, zoals naar de dierentuin en zelfs naar Zuid-Afrika. Maar Eva bedankte vriendelijk.

In januari had de presentatrice echt geen smoezen meer, dus besloot ze in te stemmen met een date naar de kroeg. Ze dacht dat Freek niet zo komen, omdat er die dag geen treinen reden. Maar Freek is een slimme jongen dus nam hij een taxi. "En toen-ie er eenmaal was, is hij eigenlijk nooit meer weggegaan", vertelt Eva.

Eva wil kinderen
"Het overviel me, maar het was geweldig. Gelukkig ben ik niet cynisch in de liefde geworden", vult Jinek aan. De 35-jarige presentatrice denkt inmiddels zelfs na over kinderen. "Ik geloof dat ik het heel leeg zou vinden om op mijn 50e terug te kijken en te zeggen: 'Ik heb een geweldige talkshow gemaakt, maar vanwege mijn werk geen kinderen gekregen'."

Reageren