En spinnenangst

Eva Jinek open over controledwang

23 september 2021 10:13 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Eva Jinek spreekt in haar eigen programma's zelden over zichzelf, maar bij Boerderij van Dorst deed ze een onthullend boekje open over de uitdagingen die haar werk met zich meebrengen.

Eva Jinek lijkt aan het hoofd van haar talkshow tafel een onschendbaar en onfeilbaar instituut, viel ook Raven van Dorst op toen Jinek te gast was in Boerderij van Dorst.

'Eikel'

Van Dorst begon het gesprek stellig: "Je bent gewoon iemand die alles lijkt te kunnen". Dat kon Eva direct ontkrachten: "Dat is natuurlijk pertinent onjuist. Ik ben natuurlijk ook gewoon een eikel. Ik kan ook heel veel dingen niet. Ik heb een klein beetje controledwang, maar kan er ook wel om lachen."

Draaiboek

Als voorbeeld noemt Eva de voorbereidingen op haar talkshow: "Ik werk met een fantastisch team. Iedereen doet z'n uiterste best. Maar als de uitzending begint, lopen zij de studio uit en ben ik alleen. Ik heb geleerd: uiteindelijk kun je alleen op jezelf vertrouwen. Daarom wil ik bijvoorbeeld niet dat iemand anders mijn draaiboek naar de studio brengt. Omdat ik één keer heb gehad dat ik 'm niet had." 

Doorslaan

Eva vervolgt: "Ik heb een beetje overdreven gevoel van 'je moet op jezelf kunnen rekenen'. Soms sla ik daar in door. Voordat ik naar Boerderij van Dorst kwam ging ik nadenken over alle mogelijke dingen die we konden doen en daar wilde ik dan alle mogelijke attributen daarvoor meenemen. Maar toen dacht ik: 'Dit is niet de weg'. 

Arachnofobie

Tijdens de logeerpartij onthulde Eva onbedoeld ook nog dat ze als de dood is voor spinnen en niet kan slapen met muggen of andere insecten op haar kamer. Toen Jinek een spin aantrof op haar slaapkamer moest Raven eraan te pas komen om het beestje een andere plek te geven. Van een afstand keek een zichtbaar gepanikeerde Eva toe. 

Meer over