Openhartig

Eva Jinek over haar zwangerschapskwaaltjes: ‘Het is een trip’

27 februari 2023 11:23 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

We zagen Eva Jinek de afgelopen weken soms al wat traantjes wegpinken in haar talkshow, maar dat werd dus soms wat aangesterkt door de hormonen van haar tweede zwangerschap. De presentatrice is natuurlijk helemaal in de wolken, maar laat weten dat het soms ook ‘een lijdensweg is’.

 

Dat laat Eva weten in haar laatste nieuwsbrief.

Lijdensweg

Afgelopen week onthulde de presentatrice dat ze in verwachting is van haar tweede kindje en niet kan wachten tot haar zoontje Pax kan spelen met zijn nieuwe broertje of zusje. Maar voor het zover is moet ze eerst nog wat kwaaltjes doorstaan.

“Ik zweer het je: zwanger zijn is een trip. En soms ook een beetje lijdensweg”, schrijft ze in haar nieuwsbrief. Zo lijkt de lange en hoge trap op haar werk een bergbeklimming te worden. “Als niemand kijkt, houd ik m’n borsten vast op weg naar boven en beneden, omdat ze zo’n pijn doen. Misselijkheid spoelt in golven aan, dan weer krachtig, dan weer zeurend op de achtergrond. Ik ben hondsmoe. Regelmatig wordt de zwaartekracht me te veel en eindig ik powernappend op de betonnen vloer met het dunne, niet al te frisse kleed. Ik ben zo moe dat me dat allemaal niets kan schelen.”

Normale leven

Eva heeft haar zwangere buik een tijdje moeten verhullen voor haar collega’s en gasten, en vertelt dat ze haar buik al die tijd heeft ingehouden. Hoeveel maanden ze nu zwanger is is niet bekend. Maar dat geheimhouden heeft wel wat losgemaakt bij haar.

"Ik denk aan alles wat vrouwen nog meer verbergen: de miskramen, de onvruchtbaarheid, de pijn van kwalen als endometriose, de overgang. Het normale leven zeg maar." Misschien krijg ik nu wel een dochter en groeit zij op in een wereld waar het normaler wordt om het normale leven niet meer te verstoppen."

Meer over