Overstap

Eva Jinek verlaat NPO voor RTL

20 september 2019 17:03 | sterren | Door Televizier

© William Rutten
De kogel is door de kerk: Eva Jinek verruilt de NPO voor RTL. De presentatrice gaat vanaf januari voor ten minste vier jaar het commerciële avontuur aan.

Eva deelt het grote nieuws vrijdag via haar eigen Instagram-account. "Het is tijd voor een nieuw avontuur. Ik ga werken bij RTL want daar krijg ik een fantastische kans om mijn passie voor de late night talkshow nog verder uit te bouwen."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Het is tijd voor een nieuw avontuur: ik ga werken bij RTL want daar krijg ik de fantastische kans om mijn passie voor de late night talkshow nog verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses met jullie kan delen – echt serieus te ontwikkelen. In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt. Tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en een manier om mezelf te laten groeien. Dat ik nu bij RTL aan de slag ga, past daar naadloos bij. Ik heb heel veel zin om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Dit is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen zijn te mooi om te laten lopen. #avontuur @rtl4

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Eva Jinek gaat samen met Beau van Erven Dorens bouwen aan de late avond van RTL. Ieder zullen zij een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen. Vanaf januari is Eva Jinek voor het eerst bij RTL te zien. 

Peter van der Vorst

De afgelopen maanden voerde Eva (41) gesprekken met RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst. In een reactie op de overstap noemt Peter die gesprekken 'intens en zeer inspirerend'. "Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen. Eva is daarnaast een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte."

Amerikaanse verkiezingen

Naast de gedeelde late avond met Beau van Erven Dorens gaat Eva ook andere programma's maken voor RTL. Zo zal ze in ieder geval specials rond Amerikaanse presidentsverkiezingen voor haar rekening nemen. Dat deed Eva ook al bij NPO rondom de laatste verkiezingen waarbij Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten werd.  

Meer over