Voor de tweede keer

Eva Jinek wint Sonja Barend Award 2023

23 oktober 2023 20:04 | sterren | Door Tessa Kok

© William Rutten
Presentatrice Eva Jinek heeft voor de tweede keer de Sonja Barend Award gewonnen, de vakprijs voor het beste tv-interview. Jinek wist de prijs binnen te slepen met haar interview met Camille van Gestel over de mondkapjesdeal.

Beste televisie-interview

De Sonja Barend Award werd vanavond door Sonja Barend uitgereikt in talkshow Khalid & Sophie. Het prijswinnende interview over de mondkapjesdeal vond vorig jaar september plaats.

Jinek interviewde Camille van Gestel, die compagnon was van Sywert van Lienden. De presentatrice pakte van Gestel hard aan, omdat hij samen met zijn zakenpartner miljoenen in eigen zak heeft gestoken. 

Voor de tweede keer

Het is niet de eerste keer dat Eva de prijs gewonnen heeft, dat deed ze ook in 2018. ''Deze tweede keer is het nog mooier. De eerste keer was heel mooi. Ik heb het als een hele mooie aanmoediging gezien'', zegt Jinek in talkshow Khalid & Sophie. ''En dat ik het nu voor de tweede keer krijg is nog bijzonderder. Ik ben mega-vereerd."

De vakjury is razend enthousiast over haar aanpak in het interview. ''Dit interview toont Eva Jinek op haar best. De opbouw was uit het boekje, ze zette hem genadeloos klem en de opmerking 'je bent niet verplicht om een hufter te zijn' maakte het af'', concludeert journaliste Angela de Jong. ''Vraag voor vraag brokkelt het al zwakke verhaal van Van Gestel af. Eva in topvorm'', oordeelt Simone Weimans van de NOS.

Met haar interview was Jinek een van de negen genomineerden voor de Sonja Barend Award. Presentator Rutger Castricum wist de tweede plaats te behalen met zijn interview met drie rechtse extremisten.

Meer over