Expeditie Robinson exit overviel Wietze de Jager

Q-music dj Wietze de Jager (26) viel als tweede af bij Expeditie Robinson, tot verrassing van velen. In zijn radioshow lichtte Wietze zijn onverwachte vertrek toe.

Hij waande zich al koning van het eiland, maar dankzij strategisch spel van onder meer Danny Ghosen moest de dj zijn biezen pakken.

"Mannenpact"

Wietze had een "mannenpact" gesloten met onder meer Tim Douwsma, Oscar Aerts en Klaas van der Eerden en dat had hem lichtelijk overmoedig gemaakt. Zo liet hij zich in een gesprek met Douwsma ontvallen: ""Holy shit, wij zijn nu met elkaar aan het praten: die moet weg, die moet weg. We zijn gewoon aan het regeren." Dat bleek uiteindelijk bij de eilandraad vies tegen te vallen: met 9 van de 14 stemmen was het avontuur over. 

Tranen 

Toen zijn lot bezegeld werd, sprongen de tranen hem in de ogen. Dat liet Wietze's radio-collega Mattie niet onberoerd. Wietze legde de schuld van zijn vertrek mede bij expeditielid Danny Ghosen:"Het ging allemaal zo snel. We hadden die proef gehad en moesten aansluitend met een boot naar de eilandraad. Er was heel weinig tijd om met andere kandidaten te praten en Danny had snel iedereen de bosjes ingetrokken.”

Foute strategie

Toch steekt Wietze ook de hand in eigen boezem. Hij had een strategische fout gemaakt: "Het spel werd gespeeld alsof de samensmelting al was geweest. Mensen speelden niet meer individueel.” Als tweede naar huis gestuurd worden steekt Wietze vooral omdat hij komend weekend gaat trouwen. "Alle gasten zullen me hiermee confronteren: "Serieus Wietze, als tweede?!"

Twitter

Op Twitter werd niet al te rouwig gereageerd op het vertrek van de dj. Hij had zich gedurende de uitzending niet bepaald populair gemaakt met zijn haantjesgedrag en uitspraken.

Speciaal om hem op te beuren hadden zijn Q-music collega's een verrassing voor de aanstaande bruidegom.

Reageren