"Expeditie Robinson kandidaten mogen niet meer meedoen aan De Mol"

1 november 2015 10:15 | sterren | Door Televizier

Wie aan Expeditie Robinson heeft meegedaan en stil hoopt op een uitnodiging voor Wie Is De Mol? heeft een probleem. AVROTROS wil de kandidaten niet dubbelen.

Kees Boot kwam onlangs achter deze ongeschreven regel, zo vertelde hij in een interview in de Veronica gids.

"Open sollicitatie"

De acteur, bekend van series als Bluf, Overspel en All Stars, deed in 2013 mee aan Expeditie Robinson. Het was naar eigen zeggen een waanzinnig avontuur dat hij best nog eens over zou willen doen, maar eigenlijk zou hij nog liever meedoen aan Wie Is De Mol? "Dat is  zo geniaal gemaakt. Daar zou ik helemaal in los kunnen gaan. Maar ik mag helaas niet meer meedoen. Ik deed onlangs een open sollicitatie bij Art Rooijakkers, maar hij zei: ‘Je hebt al in Expeditie Robinson gezeten, dus dan mag je niet meer meedoen met Wie is de Mol. Andersom mag het kennelijk wel. Nou, dan houdt het op. Helaas.”

Dennis, Regina en Sanne uitzonderingen

Een klein beetje spitwerk in de kandidatenlijsten van de laatste seizoenen lijkt deze ongeschreven regel te onderschrijven. Expeditie Robinson omarmt zonder morren oud-Molgangers. Sterker nog, Robinson presentator Dennis Weening was in 2012 zelf de Mol. Daarnaast deed in 2008 Regina Romeijn mee aan WIDM en in 2010 won ze Robinson. Een ander voorbeeld is actrice Sanne Vogel in 2010 was ze finalist van Wie Is De Mol? en in 2013 reisde ze, samen met Kees Boot overigens, af naar het onbewoonde Robinsoneiland.

Meer over