Fajah Lourens over Vier Handen Op Één Buik

19 maart 2013 12:30 | sterren | Door Televizier

Fajah Lourens was 19 toen ze haar eerste kind kreeg. De ex-soapie verwachtte dan ook dat de 17-jarige tienermoeder Romana in Vier Handen Op Één Buik wel naar haar raad zou luisteren.

Je bent zelf ook tienermoeder geweest. Was Romana’s situatie herkenbaar voor jou?

"Ja, ik herkende die heel erg. Op die leeftijd trek je je van niemand iets aan. Later ga je pas inzien dat je niet altijd in je gelijk stond. Je bent alleen bezig met de baby die eraan zit te komen, niet met hoe het verder moet na de bevalling. Je denkt dat je het wiel hebt uitgevonden en hebt nog geen verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat ik dertien jaar geleden in dezelfde situatie heb gezeten, had ik verwacht dat Romana meer van me zou aannemen. Maar dat viel tegen, het had totaal geen zin. Ze trok haar eigen plan en daar kon ik geen verandering in brengen, hoe ik ook op haar inpraatte. Het ging allemaal langs haar heen.”

Hoe verliep jouw bege­leiding van Romana uiteindelijk?

"Niet zoals ik had gehoopt. Het is echt heel moeilijk door te dringen tot een tienermeisje dat denkt dat ze alles beter weet. We hebben een pittige ruzie gehad. Ze begon mij op een gegeven moment zelfs uit te schelden. Toen heb ik mijn stem verheven en wilde ze mij nooit meer zien. Ik laat me niet uitschelden door een meisje voor wie ik mijn best doe.”

Je was niet de enige BN’ers die het moeilijk had in Vier Handen Op Één Buik. Zijn tienermeisjes dan zó lastig?

"Je kunt ze natuurlijk niet allemaal over één kam scheren, maar ik denk dat het wishful thinking is dat ze je kunt veranderen. Ze doen toch waar ze zin in hebben.”

Heb je er spijt van dat je hebt meegedaan?

"Ik vind het jammer dat het zo is afgelopen, maar ik heb er geen spijt van. We hebben samen ook mooie dingen meegemaakt. Het is eigenlijk pas een maand voor de bevalling misgegaan. Daarvóór klikte het wel tussen ons. Het komt heus wel goed met Romana. Ze is een meisje met pit, ik wens haar het allerbeste.”

Zien we je nog eens terug in een soap, een film of een realityprogramma als Expeditie Robinson?

"In Expeditie Robinson heb ik de finale gehaald. Dat kan ik niet meer overtreffen. Het acteren staat even op een laag pitje. Ik focus me volledig op de muziek. Dj zijn is echt mijn grote passie geworden. Het gaat hartstikke goed. Ik heb net een mini-cd uitgebracht en als dj reis ik de hele wereld over. Ik heb al in Marrakech, Los Angeles en Las Vegas gedraaid. Deze maand sta ik zelfs in Dubai.”

Meer over