'Ga dan niet naar de AH'

Familie Jelies onder vuur na Boulevard reportage over dure boodschappen

19 augustus 2022 19:12 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De prijs van levensmiddelen blijft stijgen en dat is zeker voor grote gezinnen een fikse kostenpost. RTL Boulevard deed daarom boodschappen met de familie Jelies uit Een huis vol en dat zorgde voor heel wat online ophef.

Door de toegenomen inflatie is goedkoop boodschappen doen zo goed als onmogelijk geworden. Ieder huishouden voelt de pijn in de portemonnee, maar de gezinnen van Een huis vol merken het pas echt aan de kassa.

Johan & Janneke Jelies

Alle reden voor RTL Boulevard om met de familie Jelies boodschappen te gaan doen. Vader Johan en moeder Janneke zijn wekelijks minstens 50 euro extra per kar kwijt om hun negen kinderen te voeden. Het gezin, bekend uit Een huis vol, liet zien hoe ze in deze onzekere tijden op de kleintjes letten. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Albert Heijn

Zo viel het menig kijker op dat de Jelies hun boodschappen bij de Albert Heijn deden, niet bepaald een prijsvechter onder de grootgrutters. Daarnaast vonden kijkers het ook niet te verkroppen dat de Jelies voor A-merken en zakken voorgesneden groenten gingen. Wat hen betreft kon 't stukken voordeliger en het regende dan ook al snel tweets vol klachten en ongevraagde tips en adviezen.

Meer over