'Dit is echt het liefste ooit'

Fans van Gwen van Poorten voeren ultieme actie met kerstgedachte uit

25 december 2023 10:45 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP WESLEY DE WIT
Het waren bizarre weken voor presentatrice Gwen van Poorten. Haar verloving liep op de klippen en door miscommunicatie raakte ze al haar bezittingen kwijt. In haar hele leven verzamelde ze kerstballen, maar ook die is ze kwijt. Haar fans wilden haar opvrolijken en besloten een actie op te zetten om kerstballen voor in haar tot nu toe bijna lege kerstboom toe te sturen.

 "Ik zit hier zo hard te huilen", vertelt ze op TikTok.

Alles kwijt

Al haar eigendommen werden vernietigd. "Met alles bedoel ik alles. Al mijn foto’s, erfstukken, herinneringen, kleding. Mijn hele leven", vertelde ze. In haar bomen hingen nu nog maar een paar ballen die ze van vrienden kreeg tót bij haar management ineens een groot aantal pakketjes binnenkwam.

Hart onder de riem

Het blijkt dat haar fans een actie hebben opgezet om Gwen een hart onder de riem te steken. In een video op TikTok pakt Van Poorten alle pakketjes één voor één in tranen uit en leest ze een brief voor die een fan naar haar geschreven heeft.

Emotioneel

"Je had echt even dikke pech", aldus de vrouw in de brief. "Ik wou wat voor je doen. Maar wat? Ik dacht: Gwen is altijd gek op kerst. Wat als we jou eens zouden verrassen met door jouw volgers uitgekozen kerstballen?" En de rest is historie. "Ik zit hier zo hard te huilen’’, vertelt ze huilend.

Nog niet alles

En er is goed nieuws voor de presentatrice want alles wat ze nu gehad heeft, is nog niet alles. Er zijn zeker nog tientallen versiersels onderweg. "Dit koester ik voor de rest van mijn leven."

Meer over