Ferri Somogyi staat open voor rentree in Goede Tijden, Slechte Tijden

Gisteravond was het zover, de laatste aflevering met soapster Ferri Somogyi in Goede Tijden, Slechte Tijden. Zijn personage Rik de Jong belandde in de gevangenis.

Het was voor Ferri heftig om naar zijn laatste aflevering te kijken. De acteur speelde veertien seizoenen lang de rol van Rik de Jong in Nederlands langstlopende soap en dat is niet niks!

Gevangenisstraf

In de aflevering van gisteravond kreeg Rik 15 jaar gevangenisstraf voor de moord op Mike Brandt. Doordat de ongelukkige Rik niet is overleden, is er altijd nog een mogelijkheid om terug te keren voor Ferri Somogyi. “Ik zeg nooit nooit” vertelde hij het AD. "Het is gewoon een uitstap, misschien een permanente, maar dat is helemaal afhankelijk van hoe het verder met mijn carrière gaat."

Nieuwe stap

Stoppen met acteren is er voor de soapster in ieder geval nog niet bij: “In films spelen en het theater in. Nu is het daar de tijd voor, want ik heb geen relatie en geen kinderen, dus ik hoef met niemand rekening te houden.”

Dromen van actierollen

Het is niet de eerste keer dat Ferri Goede Tijden, Slechte Tijden verlaat. In 2002 ging hij zijn droom achterna en probeerde hij in Amerika zijn carrière een boost te geven. Een paar jaar later kwam hij weer terug in GTST. Zijn grote amibities zijn nog steeds niet verdwenen.

Hij zei eerder in Grazia: “ Drama ligt me het beste, laat iemand doodgaan en je hebt aan mij een goeie. Maar ik droom ook van een actierol á la Matt Damon, Mel Gibson of Brad Pitt”.

Wie weet zien we Rik de Jong over een paar jaar de gevangenis weer uit wandelen.

Een week geleden werd bekend dat Ferri GTST zou verlaten. De schrijvers waren er al langer mee bezig. Zij hadden een jaar de tijd om Ferri uit de soap te schrijven.

Rik de Jong heeft wel heel veel meegemaakt in 14 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden. Lees ook onze ode aan het personage.

Meer over:

Reageren