Fidan Ekiz weigerde deelname aan spelletjesprogramma's

Fidan Ekiz is regelmatig te zien als tafeldame in De wereld draait door. Dat is een van de weinige tv-programma’s waar ze graag aan mee wilde werken. Ze was bang dat ze anders haar serieuze imago zou verliezen. Daar denkt ze nu anders over.

Fidan Ekiz deed er de afgelopen jaren alles aan om haar serieuze imago te behouden. “In mijn Turkse familie wordt altijd veel gelachen, maar zelf ben ik een serieuze weg ingeslagen nadat ik de School voor Journalistiek had gedaan”, vertelt ze in Vriendin.

Prullenbak

Ekiz werd meermaals gevraagd voor spelletjesprogramma’s op televisie. Iedere uitnodiging belandde direct in de prullenbak. “Als ik voor een spelletjesprogramma werd gevraagd, adviseerde de coach die ik een tijdje voor mijn werk had dat niet te doen. Anders zou ik niet meer serieus genomen worden”, zegt de journaliste.

Wie is de Mol?

Waarschijnlijk weten diverse redacteuren bij tv-programma’s dat ze haar geen uitnodiging meer hoeven te sturen. Dat is jammer, Ekiz is inmiddels van mening veranderd. “Nu denk ik: ik ben veertig. Als ik mee wil doen aan een spelletjesprogramma, een glamourfotoshoot voor een glossy wil doen, of een kookboek wil schrijven, doe ik dat gewoon.” Wellicht zien we haar volgend seizoen wel in Wie is de Mol?.

Meer over:

Reageren