Sokken

Financiële strop dreigt voor GTST-ster Marly van der Velden

11 mei 2023 15:55 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© GTST
Weinig goede tijden voor Marly van der Velden. Naast haar werk in GTST is de actrice actief als ondernemer met een eigen sokkenmerk, maar daar blijkt de schoen nu te wringen.

Op Instagram doet Marly het verhaal uit de doeken. In 2021 lanceerde ze samen met haar man Mike Meijer een bedrijfje in sokken genaamd XOX, deze kousen vallen op door een handig drukknoopje dat ieder paar makkelijk bij elkaar houdt.

Geschil

Nu blijkt dat Marly al enige tijd verstrikt zat in een juridisch geschil met een Duitse partij die aanspraak maakt op de naam XOX. Het lijkt erop dat ze aan het kortste eind trekt, zo schrijft ze: “We hebben alles volgens de regels gedaan, maar helaas hebben wij moeten beslissen om voor een andere naam te gaan.”

Voorraad

Dit betekent dat ze de overgebleven collectie sokken, met het huidige merk en logo, niet meer kan verkopen. Tot overmaat van ramp had ze de voorraad recent nog laten aanvullen met 12.000 gloednieuwe exemplaren.

Kostprijs

Om deze grote financiële strop het hoofd te bieden heeft Van der Velden, naar eigen zeggen met pijn in het hart, besloten de producten tegen kostprijs aan te bieden. Ze hoopt zo voldoende kapitaal te generen om een doorstart te kunnen maken onder de nieuwe, nog onbekende naam.

Meer over