Fleur Agema: Jeroen Pauw onterechte winnaar Sonja Barend Award

Fleur Agema begrijpt niet waarom Jeroen Pauw de Sonja Barend Award heeft gewonnen voor het interview dat de talkshowhost met haar had in het programma 5 Jaar Later.

Jeroen Pauw won woensdag 14 oktober de Sonja Barend Award 2014, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Hij won de award voor het vraaggesprek dat hij in het NTR-programma 5 Jaar Later had met Fleur Agema. Het PVV-kamerlid keek met verbazing naar de uitreiking. “Ik vond het interview onder de gordel, hier en daar onaardig en manipulatief zelfs’’, vertelt ze in de Volkskrant. 

Fleur Agema

Fleur Agema begrijpt niets van de keuze van de vakjury. ‘’Ik ben verbaasd door de keuze van de jury. Het gesprek ging vooral over vertrekkende PVV’ers en ander gedoe bij de PVV, wat Geert Wilders getwitterd had bijvoorbeeld.“

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw en zijn team werden direct na de uitzending door Fleur Agema op hun plek gezet. “Er stonden filmpjes klaar over mijn vijf jaren in de Kamer. Die zijn niet gebruikt. Achteraf heb ik meteen gezegd: ‘Wat hebben jullie me nou geflikt?’”

Interview

Jeroen Pauw vroeg Fleur Agema in het interview naar haar ziekte MS. “Dat gedeelte was goed in balans, maar ik vind het eenzijdig dat mijn werk niet belicht is. Je hebt het wel over vijfhonderd Kamerdebatten. Had ik dat geweten, dan had ik niet meegedaan.” Fleur Agema staat overigens nog wel open voor andere tv-optredens, zo was ze eerder nog te zien in het EO-programma De Kist.

De NPO neemt ondanks de kritiek van Fleur Agema geen afscheid van Jeroen Pauw.

Reageren