Floortje Dessing over Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Het leven lacht Floortje Dessing weer toe nu ze is hersteld van haar hersenvliesontsteking van vorig jaar. De presentatrice reist als vanouds de wereld rond. 

Na bezoekjes aan Tanzania en Sint-Helena (waar Napoleon de laatste zes jaar van zijn leven sleet) gaat Floortje naar Schotland. Dat is niet echt het einde van de wereld, omdat de reispresentatrice nog een beetje rekening moet houden met haar gezondheid. Afgelopen herfst werd ze geveld door een hersenvliesontsteking. Oorzaak was een tekenbeet die ze waarschijnlijk opliep in Zweden, waar ze was voor het eerste seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Nog even rustig aan doen dus, al houdt Floortje dat nooit lang vol. Voor de vierde en laatste aflevering van de tweede serie staat alweer China of Canada op het programma „Ik zoek nog een koude bestemming, dat past goed in het rijtje.” Vanaf maart kan ze naar eigen zeggen weer helemaal los. 

Canna

Maar eerst naar Schotland dus, waar ze een familie bezoekt op het eiland Canna. „Dat is een verhaal waar de kijkers zich misschien wat gemakkelijker mee kunnen identificeren. Dit gezin woonde eerst in Glasgow, had een druk leven toen het een advertentie in de krant zag waarin een familie met kinderen werd gevraagd voor Canna, een klein eilandje voor de kust. Daar woonden alleen nog oudere mensen en er was nieuw bloed nodig, anders zou de bevolking uitsterven. Die mensen zijn nu  volledig overgestapt op het buitenleven. En doordat zij kwamen, ging de school ook weer open. Het is er wel rustig, alleen de vier kinderen van dat gezin zitten erop.” 

Concurrentie

Floortje en haar redactieleden doen ongelooflijk veel research om de meest interessante en bijzondere mensen te vinden.
Is er wereldwijd niet veel concurrentie op dat gebied? „Er is ongetwijfeld een Nieuw-Zeelandse of Zuid-Amerikaanse presentatrice die wilde dingen doet, maar we zitten niet in elkaars vaarwater”, zegt Floortje. „Alleen Alaska is op dit moment een probleem. Discovery Channel maakt heel veel programma’s over die Amerikaanse staat. Zij komen met een zak geld en sluiten exclusieve contracten af met mensen die in de wildernis wonen. Wij betalen nooit, daar kunnen we dus niet tegenop. Maar er zijn zo veel verhalen te vertellen, we kunnen nog jarenlang voort. Als je maar goed zoekt, dan vind je wel.” 

Het is een van de laatste programma's die Floortje voor BNN maakt, ze verhuist namelijk naar de VARA.

Meer over:

Reageren