FOX News ontslaat kijkcijferkanon Bill O'Reilly

FOX News is een icoon armer: de conservatieve presentator Bill O'Reilly is de laan uit gestuurd nadat een grootschalig seksschandaal aan het licht kwam.

Vorige week kwam de New York Times met de onthulling dat O'Reilly en zijn werkgever FOX News in de loop der jaren meer dan 13 miljoen euro aan zwijggeld zou hebben betaald aan vrouwen die door de presentator seksueel belaagd zouden zijn.

Sponsors

O'Reilly ontkende het nieuws en deed het zelfs af als volstrekt onwaar. Maar de adverteerders van FOX trokken zich massaal terug. Een bittere pil voor Bill, wiens The O'Reilly Factor maar liefst 16 jaar het best scorende kabelnieuwsprogramma van de VS was. Gemiddeld keken dagelijks 4 miljoen Amerikanen naar zijn uitgesproken, rechtsconservatieve mening over nieuws en actualiteiten. In één week verloor het programma 34 sponsoren.

Vakantie

Dit verlies van reclame inkomsten lijkt O'Reilly de kop te kosten. Vlak voor de Pasen kondigde hij aan op vakantie te gaan. In een verklaring liet FOX News weten dat de presentator in het licht van de beschuldigingen niet terugkeert bij de zender. 

Stephen Colbert

Het vertrek van O'Reilly heeft tot heel wat hilariteit geleid in de Amerikaanse media. Vooral Late Show presentator Stephen Colbert was geraakt door Bills' exit. Colbert presenteerde tien jaar lang op Comedy Central de satirische nieuwsshow The Colbert Report, waarin hij zijn beste Bill O'Reilly imitatie deed. Stephen nam op gepaste wijze afscheid van O'Reilly.

Lees ook: Zelfs FOX News presentatrices zijn niet veilig bij FOX News

Meer over: