Voor het eerst in 8 jaar

Frank Evenblij strikt Reinout Oerlemans voor nieuwe reeks Evenblij Maakt Vrienden

25 augustus 2022 09:31 | sterren | Door Judith Regeling

© Willem van Thiel
Frank Evenblij mag zijn kritische vragen weer onder het stof vandaan halen. De presentator is namelijk vanaf begin september te zien met een gloednieuw seizoen van Evenblij Maakt Vrienden. Met als eerste gast: Reinout Oerlemans.

Daar blijft het overigens niet bij: ook mag hij Ilse DeLange, Ilja Gort, Abdi Nageeye en Karsu ondervragen.

Lees ook: Zo ziet de nieuwe villa van familie Oerlemans eruit 

Evenblij Maakt Vrienden

Hoewel het misschien lijkt dat deze mensen weinig met elkaar gemeen hebben, is er toch wel degelijk een link. Het zijn namelijk allemaal Nederlanders die op dit moment excelleren op wereldniveau. Stuk voor stuk ontstegen ze Nederland en zichzelf om internationale carriére te maken. Frank Evenblij gaat dan ook in deze serie met ze op pad en reist met ze mee in een voor hem nieuwe wereld om die te begrijpen, vol verwondering, maar ook met een rauwe kritische blik.

Reinout Oerlemans

Voor Reinout Oerlemans is internationaal succes al jaren een begrip. De acteur en producent begon ooit zijn carrière in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar die periode ligt nu al behoorlijk ver achter hem. Acht jaar lang hield hij zijn lippen stijf op elkaar over hoe zijn leven er nu werkelijk uitziet, maar daar komt nu verandering in. Voor het eerst sinds de verkoop van Eyeworks en zijn dramatische hartaanval laat hij de camera's toe in zijn privéleven. En daarvoor gaat hij niet over één nacht ijs. In een special van 50 minuten laat hij alles zien: van zijn huis, vriendenkring met onder meer raplegende LL Cool J., bedrijf, leven, trots, zorgen tot verdriet.

Evenblij Maakt Vrienden is vanaf vrijdag 9 september wekelijks om 21:25 uur te zien op NPO1.

Meer over