Frank Masmeijer niet bij uitspraak drugssmokkelzaak

8 September 2017 14:47 | sterren | Door Televizier

© SBS

De Belgische rechtbank heeft meer tijd nodig om tot een beslissing te komen in de zaak tegen Frank Masmeijer. De oud-showmaster is echter niet bij het vonnis aanwezig.

Zowel Masmeijer als zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, laten verstek gaan. Dit maakte de bekende strafpleiter vrijdagmiddag bekend. De uitspraak stond gepland voor woensdag 13 september, maar is uitgesteld tot nader orde.

Smokkel

Knoops staat Masmeijer sinds oktober 2015 bij. De oud-presentator wordt in verband gebracht met grootschalige drugssmokkel vanuit de haven van Antwerpen. Hij hoorde voor zijn vermeende betrokkenheid zeven jaar cel en 24.000 euro boete tegen zich eisen. Frank Masmeijer beweert zelf dat hij niets met de zaak te maken heeft.

Tweeluik

SBS6 zendt op maandag en dinsdag een tweedelige documentaire over de zaak uit. Thijs Zeeman volgde Frank Masmeijer de afgelopen periode en bracht in beeld wat de slepende strafprocedure met de man en zijn familie doet. Ook probeerde Zeeman in kaart te brengen wat er is gebeurd op de dag dat de Antwerpse havenpolitie de partij drugs onderschepte en waar Masmeijer toen was.

Opgeklopt

Volgens Zeeman valt het niet te ontkennen dat Frank bij de zaak betrokken is, maar Masmeijer laat desgewenst aan het AD weten dat er weinig van waar is: "Het is enorm opgeklopt. SBS is vooral op zoek naar sensatie."

Meer over