Rotterdam

Fred van Leer door overvallers bedreigd met vuurwapen

18 november 2020 14:15 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© Discovery Communications
Fred van Leer is woensdag bedreigd in zijn huis in Rotterdam. De stylist en presentator bevestigt het nieuws zelf op Instagram.

Naar eigen zeggen werd Fred bedreigd met een vuurwapen. Aan het voorval hield de stylist een gekneusde rib over, omdat hij over een bloembak struikelde. Diverse media maakten melding van een ziekenhuisbezoek van Fred, maar de presentator van Say yes to the dress en Alles uit de kast stuurt dat gerucht naar het rijk der fabelen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer)

Gevlucht

De twee overvallers deden zich voor als twee werknemers van postbedrijf PostNL. Een van hen droeg een pruik. De politie van Rotterdam meldt dat er bij de woning van Fred een vuurwapen is gevonden en dat de daders te voet zijn gevlucht.

Beveiliging 

In een tweede video legt Fred de situatie nogmaals uit, ook om alle fabels de wereld uit te helpen. Hij sluit af met de zin dat hij de beveiliging rondom zijn huis heeft aangescherpt.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer)

Sterktewensen 

De presentator wordt bedolven onder de reacties. Zo willen mensen allerlei dingen naar hem opsturen. Daar gaat hij niet in mee. “Ik doe nu natuurlijk nooit meer voor iemand de deur open behalve mijn vrienden. Als ik weet dat ze komen.” Onder anderen Marije Knevel, Bridget Maasland, Ronnie Flex, Miss Montreal en Rolf Sanchez wensen Fred veel sterkte toe. 

Meer over