NL'se David Attenborough

Freek Vonk wordt de nieuwe stem van natuurseries op EO

21 april 2022 09:49 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP / Phil Nijhuis
Freek Vonk heeft weer een nieuwe klus te pakken. De bioloog is vanaf 4 juni te horen in diverse natuurseries die de EO uitzendt op NPO1.

De eerste drie series zijn al bekend. Freek Vonk spreekt namelijk zowel The Mating Game, Eden als The Green Planet in.

Freek Vonk

Het voelt voor de bioloog als een enorme eer. "Al jarenlang maak ik voor de NPO tv-programma's over de natuur. Daarmee probeer ik zoveel mogelijk mensen, jong en oud, dwars door alle lagen van de bevolking, te laten zien hoe ongelooflijk mooi en bijzonder de natuur en de dierenwereld is", aldus Freek Vonk. "Dat ik nu ook de stem van de EO-natuurseries op NPO1 mag worden, en daarmee een beetje in de voetsporen mag treden van David Attenborough, is niet alleen fantastisch, maar natuurlijk ook een enorme eer."

The Mating Game

Als eerste mag hij zich wagen aan de natuurdocumentaire The Mating Game: Hoe Dieren Elkaar Versieren, die vanaf 4 juni te zien zal zijn op NPO1. "Dit is het verhaal van de fascinerendste, grappigste en indrukwekkendste zoektochten van dieren om een partner te vinden en een blijvende erfenis na te laten", geeft Freek Vonk via zijn Instagram alvast een tipje van de sluier.

The Mating Game is vanaf 4 juni om 19:00 uur te zien op NPO1.

Meer over