Pijnlijke bedoeling

Freek Vonk gewond door tijgermeerval: 'Risico van het vak'

15 februari 2022 15:43 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sander Koning
Freek Vonk zit weer eens in de penarie. De bioloog is gisteren tijdens de opnames van Freeks Wilde Wereld gestoken door een tijgermeerval en de stekels van dit dier zitten nog altijd in zijn hand.

Het ergste van alles: de bioloog zit momenteel in een regenwoud in Suriname en kan vanwege de mist geen kant op.

Lees ook: Koningscobra Freek Vonk wekt verbazing bij kijkers Humberto 

Freeks Wilde Wereld

Op Instagram doet hij zojuist zijn verhaal. "Gisteren heb ik tijdens de opnames van het nieuwe seizoen Freeks Wilde Wereld een ongelukje gehad. Ik had een prachtige tijgermeerval in mijn net gevangen die ik natuurlijk zo snel mogelijk wilde bevrijden", begint hij nog vrij positief. Alleen is dat maar van korte duur. "Tijdens het losmaken stak hij mij echter met een van de stekels in zijn borstvinnen in mijn hand. Deze stekels zijn groot, vlijmscherp, keihard en ze zitten helaas vol met weerhaken. De stekel brak af in mijn hand en zit sindsdien muurvast."

Suriname

Vanwege de nacht en de mist heeft er nog geen arts naar gekeken. "Het vervelende was dat ik vannacht met de stekel in mijn hand heb moeten proberen te slapen. Wonder boven wonder is dat best goed gelukt. Want mijn hand zwol nogal op, zoals jullie kunnen zien."

Freek Vonk

Toch vermoedt hij niet dat hij gif heeft binnen gekregen. "Veel meervallensoorten zijn giftig, ze hebben gifklieren die verbonden zijn aan hun stekels. Ik heb daar bij deze tijgermeerval gelukkig niets van gemerkt. Of de zwelling moet hier iets mee te maken hebben, maar dat is waarschijnlijk gewoon vochtophoping. Kortom, dit komt goed", hoopt hij op het beste. 

Lees hieronder zijn complete bericht.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Prof. dr. Freek Vonk (@freekvonk)

Meer over