Freek Vonk: van biologielokaal tot Heineken Music Hall

Het succes van Freek Vonk lijkt letterlijk en figuurlijk geen grenzen te kennen. Hij reisde voor zijn nieuwe programma naar Australië én hij geeft binnenkort college in de Heineken Music Hall.

Freek Vonk heeft het geiten wollen sokken-imago van biologen volledig veranderd. De presentator vangt dodelijke slangen met zijn blote handen, knuffelt met haaien en hij zwemt tussen de hapgrage krokodillen.

Gouden Stuiver

Freek’s praktische aanpak en enthousiaste manier van presenteren leert honderdduizenden kinderen thuis de importantie van de natuur. Het is niet voor niets dat zijn programma Freek in het Wild werd genomineerd voor de Gouden Stuiver 2014.

Freek In Australië

Freek’s enthousiasme is ook bij de volwassen kijker niet onopgemerkte gebleven. Zijn nieuwe programma Freek In Australië scoorde 631.000 kijkers bij de eerste uitzending en is daarmee een succes voor zender NPO3. 

DWDD University

Freek Vonk staat helemaal in vuur en vlam wanneer hij over dodelijke dieren praat, daarom geeft hij in het tv-programma DWDD University binnenkort een hoorcollege over zijn expertise: gif. Het publiek moet niet bestaan uit bangeriken, de bioloog neemt een aantal angstaanjagende dieren mee naar de opnamelocatie.

Dat Freek alles over het onderwerp weet mag duidelijk zijn; hij promoveerde in 2012 aan de Universiteit van Leiden met een proefschrift over gif en slangen. Onlangs kreeg hij nog een mooie wetenschappelijke subsidie om met zijn onderzoek door te gaan.

Heineken Music Hall

Alsof DWDD University nog niet groot genoeg was, geeft Freek Vonk op 21 december live college in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en 28 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Onder de titel Freeks Wilde Wereld Live vertelt de bioloog bijzondere verhalen én zijn er video’s te zien van zijn avonturen in de jungle. Uiteraard neemt hij een aantal dieren mee naar de Amsterdamse evenementenhal.

Freek Vonk is niet alleen biolooge en waaghals, met Eva Jinek vormt hij ook een mooi glamourkoppel.

Reageren