Friends-acteur Matthew Perry lijdt aan geheugenverlies

23 januari 2016 08:47 | sterren | Door Televizier

© Screenshot CNN

Matthew Perry heeft in de 90s zoveel drank, drugs en pijnstillers gebruikt dat hij er grote gaten in zijn geheugen aan heeft overgehouden.

Perry deed deze opmerkelijke onthulling vrijdag in een radio interview met de BBC.

Door verslaving vergeten

In het gesprek vertelde Matthew (46) onder meer hoe erg zijn alcohol- en pillenverslaving op den duur werd. Op z'n dieptepunt dronk hij ruim een liter wodka per dag en slikte hij zeker 30 pijnstillers. Als gevolg van deze slopende cocktail kan hij zich feitelijk niets meer herinneren van midden jaren 90. Dus ook niet van seizoen drie tot en met zes van Friends, waar hij met veel succes de rol van Chandler Bing speelde.

Nuchter

In 1997 besloot hij zich op te laten nemen in een afkickkliniek. In 2001 had Perry een terugval toen hij weer verslingerd raakte aan het verslavende pijnmedicijn Vicodin. Inmiddels gaat hij naar eigen zeggen al 15 jaar nuchter door het leven en staat hij in z'n vrije tijd verslaafden bij in hun strijd af te kicken.

Friends reünie

Eerder deze maand kwam Matthew ook al in het nieuws omdat hij als enige Friends castlid niet bij de reünie kan zijn. Maar volgens Perry is het niet ondenkbaar dat in de toekomst alle Friends alsnog samen komen voor een tv-special: "Al zijn we daar wel heel zorgvuldig en kieskeurig over, de serie is in 2004  op zo'n hoogtepunt geëindigd dat het verhaal wel de moeite waard moet zijn."

Meer over