Frits Spits in het zonnetje gezet met surpriseparty

Radiomaker Frits Spits werd gisteren verrast met een surpriseparty. In december gaat het KRO gezicht na een carrière van ruim veertig jaar met pensioen.

Frits was diep ontroerd. "Ik ben dankbaar dat al die mensen dit voor mij geheim hebben gehouden. Dat ze er zijn. Dat ze mij blijkbaar een warm hart toe dragen," aldus Frits. 

Straat

Tijdens het feest maakte de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes ook bekend dat Frits zijn eigen straat krijgt. De Audioweg in Hilversum heet voortaan de Frits Spitsstraat.

Carrière

Het verassingsfeest is welverdiend na een indrukwekkende carrière bij de radio en televisie. Voordat de radioman overstapte naar de KRO was hij vijftien jaar lang presentator van de dagelijkse radioshow Avondspits. Bij de KRO maakte Frits Spits vervolgens achttien jaar lang furore met het programma Tijd voor Twee.

Collega's

Aan het feestje werkten onder andere radiocollega’s als Erik de Zwart en Jeroen van Inkel mee. Onder de Nederlandse artiesten die een hommage brachten bevonden zich Guus Meeuwis, Frank Boeijen, Rob de Nijs en Youp van ’t Hek.

Radiolegende

Volgens KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus verdient de radiolegende alle eer: "Geweldig en terecht dat Frits geëerd wordt met de Frits Spitsstraat. Bijzonder toepasselijk voor een radiomaker die al veertig jaar succesvolle programma’s maakt als de Avondspits, Tijd voor Twee en De Strepen van Spits. Zijn verdienste voor de Nederlandse muziekradio is zeer groot!"

Reageren