'Jammer'

Frits Wester baalt van kandidatenselectie Expeditie Robinson

26 september 2023 14:59 | sterren | Door Tessa Kok

© RTL

De 61-jarige Frits Wester was één van de deelnemers van het huidige seizoen van Expeditie Robinson. In het spel liet Wester al meerdere keren doorschemeren dat hij vond dat er een generatiestrijd aan de gang was. De journalist vertelt aan RTL Boulevard dat hij baalt van de kandidatenselectie.

Let op: dit bericht bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson!

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Expeditie Robinson

Afgelopen zondag zagen Expeditie Robinson-kijkers hoe Frits het duel verloor van Mark Baanders, waardoor hij het programma definitief moest verlaten. Zowel Frits als Mark zaten op afvallerseiland en moesten het duel met elkaar aangaan om te ontdekken wie het spel mocht voortzetten.

Tijdens zijn Expeditie Robinson-avontuur was Frits al van mening dat de groep hem er niet bij wilde hebben vanwege zijn leeftijd. Bij een Eilandraad had Wester het over dat de jongere deelnemers alleen maar praten over Instagram en TikTok, wat niet door iedereen van de groep zo gewaardeerd werd. 

Frits Wester

In een video van RTL Boulevard, waarin presentatrice Nicolette Kluijver Frits nog wat vragen stelt, blijkt dat hij er nog steeds niet helemaal overheen is. Hij zegt tijdens het gesprek dat hij de kandidatenselectie betreurt. "Dat vond ik eigenlijk wel jammer, dat de leeftijden niet wat gemêleerder waren. Het was, nou ja, wij drieën dan en ik nog tien jaar erboven. En dan alleen maar heel erg jong. Dat het niet, nou ja, wat meer vijftigers, veertigers en dertigers waren. Dat geeft toch een iets andere dynamiek, denk ik'', concludeert de journalist.

Als Nicolette hem nog een keer vraagt naar zijn uitspraken over de jongere generatie en hoe hij daar nu op terugkijkt, geeft hij een heel politiek correct antwoord: ''Nou ja, het is een mooi clubje mensen'', lacht hij. Hij laat weten dat hij baalt van zijn vertrek uit het survivalprogramma. "Ik was dolgraag nog een eindje verder gegaan. Maar we gaan naar huis."

Hieronder is het fragment van RTL Boulevard te bekijken.

Expeditie Robinson is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL4.

Meer over