'Gewoon de kop eraf'

Frits Wester houdt er bijzondere eetgewoontes op na

1 september 2023 08:33 | sterren | Door Marjolein Vos

© Olivier Thijssen
Frits Wester lust ze rauw. En dan niet alleen zijn concurrenten bij Expeditie Robinson maar ook de vissen rond het eiland waar dit jaar de deelnemers naartoe gaan. De kandidaten moesten een beetje wennen aan zijn eetgewoontes.

Dat vertelt de politiek verslaggever aan tafel bij Humberto.

Geheim

Natuurlijk is veel rond zijn deelname nog geheim, maar over de manier van eten kon hij wel iets vertellen. Zo ging de verslaggever niet onvoorbereid naar het onbewoonde eiland. Cassave bereiden, vuur maken en nog andere skills die nodig zijn, leerde de verslaggever zichzelf aan. En juist die visjes, daar kon hij wel van genieten. Frits: "Soms met de hand, en dan… hap!" Daarop moest Humberto toch even vragen of die vissen rauw naar binnen gingen. Frits beaamde dit. 

Fast food

Humberto vroeg of dit kwam omdat hij zo veel honger had. Voor Frits was het op dat moment een soort fast food. "Ja, gewoon de kop eraf en dan eten. Dat vonden de anderen ook wel heel raar, dat ik dat deed. Ik dacht: ik heb hem nu! Zo’n klein visje, om dat helemaal te lopen peuteren… dat vond ik veel te veel werk."

Afvaller

Hoelang we van de onsmakelijkheden van de politiek verslaggever kunnen genieten, is natuurlijk nog niet bekend. Toch kunnen we opmaken uit de kilo's die hij verloor, dat hij het wel ver schopt. Voor zijn omgeving bedacht hij het verhaal dat hij in een zeiljacht de wereld over aan het varen was. "Heel veel mensen geloofden dat, maar sommige directe collega’s hadden iets van: hij hangt elke dag in de sportschool, hij is gestopt met roken, drinkt alleen nog maar caffeïnevrije koffie. Die gaat iets heel anders doen!"

Expeditie Robinson start vanaf zaterdag 2 september om 20.00 uur op RTL 4. 

Meer over