Froukje de Both over TV Makelaar: Mission Impossible

Evelyn Struik en Froukje de Both wisselen de presentatie af voor TV Makelaar: Mission Impossible. Deze week helpt Froukje een vrouw in Rotterdam wier dure pand verpaupert.

Je hebt RTL Woonmagazine gepresenteerd en doet nu TV Makelaar en Eigen Huis & Tuin. Krijg je nooit genoeg van wonen?

„Absoluut niet, er is niets zo breed én zo herkenbaar als wonen. Iedereen woont, heeft z’n eigen stijl, smaak en een verhaal waarom ze juist voor die inrichting hebben gekozen. TV Makelaar: Mission Impossible gaat ook over veel meer dan een likje verf of nieuwe meubels. Ons doel is een huis zo verkoopbaar mogelijk maken in de tijd die we hebben en inzicht geven in de vraag waarom het huis niet verkoopt.”

En, wat is vaak het antwoord?

„Soms zijn dat kleine dingen. Zo verbaas ik me er nog steeds over dat veel mensen niet de moeite nemen op te ruimen voordat ze foto’s maken voor huizensites. ‘Daar kijken kopers toch wel doorheen?’, hoor je dan. Geloof me: dat doen ze écht niet.”

Kandidaten moeten vaak even slikken als jij zegt dat ze hun huis moeten veranderen. Hoe ga je daarmee om? 

„Ik probeer mezelf altijd op te stellen als een goede vriendin, maar soms is het nodig dat ik kritisch en scherp ben. We hebben regelmatig pittige discussies met bewoners die het niet eens zijn met de veranderingen die we aan­dragen. Dat begrijp ik wel; je hebt heel bewust gekozen voor een inrichting waar je jezelf prettig in voelt. Maar je wilt ook van je huis af, dus dan moet je pijnlijke keuzes maken. Gelukkig kan bouwdeskundige Bob Sikkes het heel helder en direct brengen. En zelfs dan kan er onvrede blijven, maar dat hoort erbij.”

Lastig: je probeert iemand te helpen die niet blij is met de hulp.

„Nu moet je niet denken dat het alleen maar kommer en kwel is achter de schermen. We lachen heel wat af tussen de opnames door. En het is heel mooi, dankbaar werk als je iemand weer op de rit zet.” 

Geldt dat ook voor de case van vanavond?

„Ja! Dit huis laat zich het best omschrijven als ‘vergane glorie’. Een vrouw uit Rotterdam was vroeger succesvol en kocht met haar man een duur pand met zwembad. Na haar scheiding bleef ze achter in dat grote huis dat langzaam verpauperde omdat ze het onderhoud niet kon bekostigen. In de dagen dat we met haar optrokken bloeide ze helemaal op. Dan neem je afscheid met een heel bijzonder en dankbaar gevoel. Dáár doe je het voor.”

TV Makelaar: Mission Impossible 20.30 • RTL 4


Reageren