Boycot

FunX draait geen muziek meer van Lil Kleine

14 februari 2022 14:57 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Paul Bergen

Radiostation FunX heeft besloten geen muziek meer te draaien van Lil Kleine. Dat heeft een woordvoerder van de NPO laten weten. De reden is de aanhouding van de rapper zondagavond.

“Opnieuw zorgt nieuws rond een artiest voor heftige reacties bij ons publiek en daarom hebben we in overleg met de omroepen besloten om de muziek van Lil Kleine voorlopig niet op te nemen in de playlists van NPO FunX,” aldus de woordvoerder.

Camerabeelden

De rapper werd zondag aangehouden wegens mishandeling. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat Lil Kleine een vrouw aan haar haren uit een auto trekt en daarna haar hoofd tussen het portier klemt. Die vrouw zou zijn vriendin Jaimie Vaes zijn.

Verklaring

Het management van Lil Kleine heeft aan Shownieuws laten weten dat ze naar aanleiding van het nieuws en de camerabeelden later met een verklaring komen. "Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten."

FunX is het eerste radiostation dat de rapper nu boycot. Andere zenders zoals 100% NL, SLAM FM en Radio 538 draaiden überhaupt al geen muziek van de rapper.

Reacties

Inmiddels hebben verschillende BN’ers ook al gereageerd op de camerabeelden. Zo hebben Jim Bakkum, Olcay Gulsen, Kim Feenstra en Miljuschka Witzenhausen al van zich laten horen. Ook Anouk neemt het op Instagram op voor Jaimie Vaes. “Jaimie, herpak je vrijheid na jarenlang mentale en fysieke mishandeling te hebben ondergaan.” Lil Kleine krijgt nog een sneer na van de zangeres. Anouk denkt namelijk dat hij binnenkort met een ‘bullshit’ spijtbetuiging komt.

Meer over