Geen camera's toegestaan bij HvA-gastcollege Matthijs van Nieuwkerk

Een hoop commotie rondom Matthijs van Nieuwkerk vandaag: tijdens een gastcollege aan de HvA zouden studenten zwijgplicht opgelegd hebben gekregen.

De studenten van de HvA-opleiding Redactie en Mediaproductie werden vandaag getrakteerd op een gastcollege van niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk. Dat wilde elke student natuurlijk delen op Facebook, Twitter en Instagram, maar dat feest ging niet door. Het werd de studenten verboden om foto's en video's te maken van De Wereld Draait Door-presentator.

Zwijgplicht

Dat weerhield sommige studenten er echter niet van om toch aan al hun volgers te laten weten wat er gaande was op de hogeschool:

Quirine93 waagde zich zelfs aan het maken van een foto'tje:

Pertinent onwaar

Het management van Matthijs van Nieuwkerk ontkent alle geruchten. Zij laten aan het studentenblad Folia weten: "De enige afspraak die wij met de HvA gemaakt hebben, is dat er geen video-opnamens van Matthijs gemaakt mochten worden."

Over zwijgplicht van enige vorm zou niet gesproken zijn. "Tijdens het college mochten studenten alles vragen, zelfs het salaris van Van Nieuwerk was geen taboe", zo stelt de HvA. "Dat studenten een zwijgplicht opgelegd zou zijn, is pertinent onwaar."

Reageren