Gelovigen boos op "goddeloze" Tijs van den Brink

Tijs van den Brink heeft zich onbedoeld de woede van gelovige fans op de hals gehaald in de nasleep van zijn recente fietsongeval.

Tijs kwam begin mei lelijk ten val toen hij op zijn racefiets tegen een paaltje botste. Hij liep er een hersenschudding en botbreuken bij op en was ruim twee weken uit de running. 

Gebeden

In die periode werd hij overladen met steunbetuigingen, bloemen, fruitmanden en gebeden. In zijn column op de site van de Evangelische Omroep bedankte Tijs iedereen voor hun medeleven en de artsen en het verplegend personeel voor de goede zorgen. Hij vergat echter de almachtige te bedanken en dat schoot de nodige mensen in het verkeerde keelgat.

Voor niks gebeden

Reden voor Tijs om opnieuw een column te maken waarin hij stilstaat bij de vraag wat de rol van de Heiland was bij zijn val. Heeft Hij er voor gezorgd dat Van den Brink tegen dat bewuste paaltje reed of werd Tijs door Zijn invloed juist voor erger behoed? Tijs eindigt zijn theologische overpeinzing met de weinig verhelderende conclusie dat hij zelf verantwoordelijk is voor de (stuur)fouten in zijn leven, maar dat God er ook is.  

Reageren