'Lijkt me enig'

Georgina Verbaan en Patrick Martens sluiten een toekomstige samenwerking niet uit na presenteren datingshow

28 augustus 2023 10:05 | sterren | Door Tessa Kok

© William Rutten
Georgina Verbaan en Patrick Martens zijn vanaf vanavond op de buis te zien met hun nieuwe datingshow Date Smakelijk. De goede vrienden hebben veel plezier gehad tijdens het maken van het programma en sluiten een toekomstige samenwerking dan ook niet uit.

Dat vertelt het presentatieduo aan het ANP.

Samenwerking

Voor Georgina is het niet de eerste keer dat ze een programma presenteert. De samenwerking met Patrick was voor haar dan ook een belangrijke reden om ja te zeggen tegen datingshow Date Smakelijk. ''Ik had het met niemand anders gekund, want we hebben het gewoon altijd gezellig'', vertelt ze aan het ANP.

Verbaan en Martens stonden eerder al samen in het theater en waren ook in Goede Tijden, Slechte Tijden te zien. Volgens Georgina voelde het dan ook niet als echt presenteren, maar meer vooral lekker kletsen. ''We hoefden ons niet aan een presentatietekst te houden. Het was vooral lekker kletsen met die mensen.''

Het lijkt de twee vrienden leuk om nog meer projecten samen op te pakken. Patrick vertelt aan het ANP dat wanneer de agenda's het toelaten en er iets heel leuks voorbijkomt, dat de twee dan graag opnieuw een tv-programma willen maken samen. ''Het lijkt mij enig.''

Date Smakelijk

In Date Smakelijk draait het om singles die een gerecht klaarmaken voor hun date. Na het koken dineren ze samen om te kijken of er een goede klik is. Aan Georgina en Patrick de taak om de kandidaten op te vangen voor en na de dates. De dates verlopen niet altijd even soepel. "Soms gaat het best wel stroef. Dan heeft iemand bijvoorbeeld, heel lief, een cadeautje meegenomen en dan blijft dat daar maar staan, omdat het wordt vergeten te geven", zegt Georgina. "Er gaan weleens wat dingetjes mis tijdens zo'n date, ja. Maar dat is ook heerlijke televisie", voegt Patrick toe.

"Je leert de mensen in korte tijd best wel goed kennen, dus je krijgt daar ook gewoon een gevoel bij. We hopen echt steeds bij elke date dat het moet lukken. Maar ja, niet iedere date gaat natuurlijk gewoon goed", laat Martens erover uit. Ook het koken zelf was niet bij iedere date een groot succes. "Voor de zekerheid hadden we ook diepvriespizza's, voor als het echt niet goed ging. Die zijn wel gebruikt", aldus Georgina.

Date Smakelijk is vanaf vanavond elke werkdag om 19.30 uur te zien op SBS6.

Ook tegen Shownieuws vertelde het presentatieduo over hun gloednieuwe datingshow. Dit interview is hieronder te bekijken. 

Meer over