Openhartig gesprek

Geraldine Kemper voor het eerst open over haar vader: ‘Hij was verslaafd’

8 juni 2023 11:17 | sterren | Door Esther Hut

© BNNVARA

Niet eerder sprak Geraldine Kemper zo openhartig over haar vader, maar in Boerderij van Dorst besloot ze toch het eerlijke verhaal te vertellen aan Raven.

De presentatrice vertelt dat hij vorig jaar overleed aan de gevolgen van een drugsverslaving.

Heroïneverslaafd

In de auto vertelt Geraldine dat haar vader al op jonge leeftijd uit haar leven verdween. "We zijn met z'n drietjes opgegroeid: m'n zusje, m'n moeder en ik. Mijn vader was er wel, maar toen ik vijf was, is hij weggegaan", vertelt ze. "Hij was, ik heb het heel lang niet gezegd, maar hij is vorig jaar overleden en nu denk ik: ik kan het best zeggen. Hij was verslaafd aan het bruine spul, heroïne." 

“We zijn hem een beetje kwijtgeraakt. Ik was heel jong en ik heb achteraf pas gehoord wat er allemaal is gebeurd. Maar ik denk dat mijn moeder heeft gezegd: ‘Het is dit of dat.’ En toen heeft hij voor ‘dat’ gekozen.”

Ontmoeting

Op de vraag van Raven of ze een vaderfiguur heeft gemist al die tijd antwoordt Geraldine dat gevoel nooit gehad te hebben, maar na haar deelname aan Expeditie Robinson besluit ze haar vader toch een mail te sturen. "Ik had altijd: hoe ziet deze man eruit? Maar dan zie je hem na zoveel jaar en dan is het toch een soort van vreemde. Ik moet wel zeggen: hij was er niet helemaal meer bij."

Overleden

Haar vader hield tijdens haar bezoek zijn drugs ook niet verborgen. "Hij liet het gewoon zien. Dat spul. Dat ik dacht: zo gewoon is dat niet, maar het is zo gewoon voor iemand." Geraldine laat weten haar vader uiteindelijk maar één keer te hebben gezien. Vorig jaar kreeg ze, tijdens een vakantie, een telefoontje dat het niet goed met hem ging. Hij is toen overleden. Geraldine was net te laat voor het afscheid.

De aflevering met Geraldine Kemper in Boerderij van Dorst is nog terug te kijken op NPO Start. Boerderij van Dorst is elke woensdagavond om 20:30 uur te zien op NPO3.

Meer over