Gerard Ekdom over Toppop3

22 september 2012 12:00 | sterren | Door Televizier

Ad Visser maakte het afgelopen seizoen al een glorieuze comeback op televisie, dus waarom ‘zijn’ TopPop niet? Dat gaat Gerard Ekdom doen, maar dan anders.

Op 22 september 1970 zond de AVRO de allereerste aflevering van TopPop uit. Vandaag, precies veertig jaar later, krijgt het legendarische popprogramma van Ad Visser een vervolg. Maar dat is volgens Gerard Ekdom (34), de presentator van Toppop3, echt toeval. De naam komt dan wel overeen, maar verder zijn er weinig overeenkomsten tussen beide programma’s.

Alles live

Het grote kenmerk van TopPop oude stijl was dat artiesten hun hits niet live zongen, maar playbackten. "Maar bij Toppop3 is alles lekker live”, verzekert Ekdom. "Playback is tegenwoordig helemaal uit de mode." Verder is er ruimte voor popnieuws, muziektips en vaste rubrieken. 

Ad Visser 

In de voorbereiding heeft Ekdom geen advies gevraagd aan Ad Visser. "Het grappige is dat TopPop heel erg aan hem kleeft, maar de mensen voor wie wij dit programma maken, hebben geen idee dat hij dat programma ooit presenteerde. De kans is zelfs groot dat ze nog nooit van TopPop hebben gehoord. Ad heeft mij overigens wel gebeld om me te feliciteren. Heel leuk."

Mannetje van de radio

Gerard Ekdom presenteert op 3FM FF Ekdom en Extra Weekend, en maakt op tv ook Fort Boyard. Gaan zijn tv-klussen ten koste van de radio? "Absoluut nooit. De keuze tussen tv en radio is voor mij makkelijk gemaakt. Ik blijf altijd het mannetje van de radio."

Meer over