Gerard Joling: bronzen beeld Schagen is flauwe grap

Het leek zo mooi: een bronzen beeld van Gerard Joling in Schagen. Helaas gaat het feest niet door; het verhaal is namelijk één grote grap.

Gisteren meldde RTV Noord-Holland vol trots dat er een bronzen standbeeld van Gerard Joling in Schagen geplaatst zou worden. Bij nader inzien bleek dit niet het geval.

Gerard weet van niets

Gerard Joling moest via zijn moeder het heugelijke nieuws vernemen. Zij zag het nieuws langs komen en belde haar zoon op met de vraag wanneer hij weer in Schagen zou zijn. Gerard was stomverbaasd en liet aan Radio 538 weten: "Wij weten er niets van. En als dat soort dingen gebeuren, word ik er vaak wel van op de hoogte gesteld."

Dick Cremers

Samen met zijn management ging de zanger en presentator op onderzoek uit. Ene Dick Cremers had het persbericht naar RTV Noord-Holland gestuurd. Toen de zender hem probeerde te bereiken, bleek dat de beste man niet bestond. Ook de gemeente Schagen wist van niets. De conclusie: het gaat gewoon om een hele flauwe grap.

Te veel eer

Gelukkig ligt Geer er niet wakker van. Hij noemt zo'n beeld "misschien een beetje te veel eer. "Ik heb al twee keer een wassen beeld gehad, als er nou ook nog een beeld in brons komt, wordt het wel een beetje veel voordat ik dood ben", aldus Joling.

Reageren