Gerard Joling voor rechter 'door Shownieuws'

13 maart 2016 13:50 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Gerard Joling moet voor de rechter verschijnen nadat hij een hoogbejaarde vrouw schepte. En dat komt door Shownieuws. Althans, dat is wat de zanger zelf beweert.

Gerard Joling is niet blij met alle commotie rondom zijn aanrijding vorig jaar mei. Hij beschuldigt Shownieuws ervan dat hij door hun toedoen moet voorkomen op 21 juli.  Hij is dan ook even helemaal klaar met Shownieuws. "Ze hoeven mijn management niet te bellen."

Aanrijding

Gerard Joling schepte vorig jaar de 91-jarige Tante Jo in Aalsmeer. Ze liep meerdere botbreuken op bij het ongeluk en moest verschillende operaties ondergaan. Joling werd toen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het laatste nieuws rondom Tante Jo is dat ze in een zorginstelling is beland.

Shownieuws

In de ochtendshow bij 100% NL vertelt een geërgerde zanger dat alle aandacht van Shownieuws de zaak geen goed heeft gedaan. "Ik weet dat de officier van Justitie geïrriteerd is geraakt door het feit dat de afgelopen vier, vijf maanden de redactie van Shownieuws zo vaak heeft gebeld om erachter te komen hoe de zaak zou aflopen".

Telefoon roodgloeiend

"Die man (de officier van justitie, red.) heeft gezegd: 'Luister, meneer Joling wordt net als ieder ander nu behandeld. Hij komt maar gewoon voor'. Dat vind ik op zich ook heel goed. Maar normaliter worden dit soort dingen meestal afgedaan."

Niet blij

Volgens Joling was het anders dus nooit tot een zaak gekomen en hij is daar "persoonlijk niet zo blij mee". Dat is niet het enige waar de zanger niet blij van wordt. Om een mediacircus te voorkomen wilde hij namelijk dat de zitting achter gesloten deuren zou plaatsvinden. Dit verzoek heeft de rechter niet ingewilligd. De zitting is gewoon openbaar.

Gerard is vanaf 21 april te zien in Geer En Goor Zoeken Een Hobby waarin ze voor eenzame ouderen opzoek gaan naar een leuke hobby.

Meer over