Vanaf 10 april 2023

Geruchten blijken waar: Nick en Simon stoppen als muzikaal duo

26 augustus 2022 08:28 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Paul Bergen
Eerder dan gedacht is het hoge woord eruit: Nick Schilder en Simon Keizer stoppen begin volgend jaar al muzikaal duo. De Volendamse mannen brachten dit vanmorgen naar buiten via hun eigen socials.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Jinek maandagavond de primeur zou krijgen, maar niets blijkt nu minder waar.

Lees ook: Nick & Simon hebben soloplannen 

Nick en Simon

Nick Schilder en Simon Keizer laten er dan ook geen twijfels over bestaan: de geruchten blijken waar. "Nu of nooit. Wij stoppen als muzikaal duo", beginnen ze hun bericht. "Op 10 april 2023 stopt het muzikale avontuur dat ‘Nick & Simon‘ heet. Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht. We bezegelen deze reis met een afscheidsconcert in AHOY!." 

Televisieprogramma's

Toch hoeft het publiek Nick en Simon niet helemaal samen te missen. De mannen stoppen namelijk niet op tv en zullen dus titels als Onmogelijke Duetten en De 3 Sterren Camping blijven maken. Dit doen ze met een reden, zo blijkt. "Ondanks dat onze muzikale samenwerking stopt, blijven wij, Nick en Simon, samen gewoon tv-programma’s maken dus er komt ook geen vechtscheiding over Kees (Tol, red). Maar is er straks wel meer tijd voor persoonlijke creativiteit en solo-ambities."

Jinek

Over het precieze waarom zijn ze in hun bericht niet helemaal duidelijk. Dit zullen ze hoogstwaarschijnlijk - en tot op zekere hoogte - toelichten bij talkshow Jinek, waar ze 'eenmalig' hun verhaal doen. Ook zullen ze hier vertellen wat die soloplannen dan precies inhouden.

Jinek is aanstaande maandag 29 augustus om 22:00 uur te zien op RTL4.

Meer over