Geruchten over terugkeer Cheryl Cole bij Amerikaanse X-Factor

Raar maar waar: Na een fikse rechtszaak tussen Cheryl Cole en de Amerikaanse X-Factor, keert de zangeres misschien terug bij het programma.

Volgens de Britse krant Mirror heeft X-Factor jurylid Simon Cowell aan Cheryl gevraagd of ze weer achter de jurytafel wil plaatsnemen. Simon is vastbesloten om een nieuwe samenwerking met de Britse zangeres dit keer wel te laten slagen.

Samenwerken

Ik hoop dat we de kans krijgen om samen te werken", vertelt Cowell volgens Mirror. "Ze belde me bijna iedere avond met idee├źn voor nummers en over wat ze nog meer kon doen. Dat is wel wat je wilt van een jurylid in een dergelijke show", zou het jurylid ook hebben gezegd.

Rechtszaak

De geruchten zijn op z’n minst opvallend te noemen want vorige maand won Cheryl Cole nog een rechtszaak van de Amerikaanse talentenjacht. De zangeres eiste maar liefst 2,3 miljoen dollar nadat ze was ontslagen als jurylid bij X-Factor.

Accent

De producenten waren namelijk bang dat de Amerikaanse kijkers het Britse accent van Cheryl onverstaanbaar zouden vinden. Cheryl werd afgeserveerd en al na een seizoen vervangen door de Amerikaanse zangeres Nicole Scherzinger.

1,4 miljoen

De zangeres had echter een contract voor twee seizoenen ondertekend met productiemaatschappij Blue Orbit. Cheryl vond dus dat ze recht had op meer salaris en spande een flinke rechtszaak aan tegen X-Factor. De rechter stelde Cole in het gelijk en uiteindelijk nam ze het flinke bedrag van 1,4 miljoen pond naar huis.

Seizoen 3

Mocht Cheryl echt terugkeren bij X-Factor, dan duurt het trouwens nog wel even voordat het publiek haar te zien krijgt. De grote finale van seizoen drie was namelijk op 19 december. Tv-persoonlijkheid Simon Cowell, Destiny’s Child-ster Kelly Rowland, Disney-gezicht Demi Lovato en de Mexicaanse zangeres Paulina Rubio gaven toen hun vakkundig oordeel over de zangtalenten.

Reageren