Heftig incident

Gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen

9 oktober 2023 13:32 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP/Ramon van Flymen

Een maand geleden is er op het Mediapark in Hilversum een gewapende man opgepakt, omdat hij Tim Hofman om het leven wilde brengen. 

Dat laat BNNVARA - de omroep waarvoor de presentator werkzaam is - maandag weten.

Moorddreiging

Op woensdag 6 september is de man rond 21:00 uur het gebouw van BNNVARA ingelopen. Hij gaf daar bij een beveiliger aan Tim om het leven te willen brengen. Volgens de omroep is door 'de adequate manier van handelen van de beveiliger' de politie ingeschakeld en de man uiteindelijk in hechtenis genomen. Hij bleek later een vuurwapen en mes bij zich te dragen.

Reactie BNNVARA

BNNVARA is enorm geschrokken van de kwestie. "Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident. Dat maakt grote indruk op ons allemaal", aldus Lonneke van der Zee - de algemeen directeur van de omroep - in een statement op Instagram.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ? BNNVARA (@bnnvara)

Reactie Tim Hofman

Tim heeft inmiddels zelf ook gereageerd op de heftige gebeurtenis. "Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees, maar ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan", begint hij zijn verhaal op Instagram. "BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op."

De presentator is op dit moment wel aan het werk, onder andere voor het nieuwe seizoen van BOOS dat op 19 oktober van start gaat. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

De verdachte

De verdachte - een man uit Breda - zit vast op verdenking van voorbereidingshandelingen voor moord en het bezitten van een vuurwapen. BNNVARA heeft kenbaar gemaakt dat de man geen ex-werknemer is of iemand die betrokken is geweest bij de omroep. Ook is hij geen onderwerp van gesprek geweest in de uitzendingen van BOOS.

Over de mogelijke motieven van de verdachte worden op dit moment vanwege het onderzoek nog geen uitspraken gedaan. 

Meer over