Giel Beelen beëindigt radio-marathan na 198 uur

Na 198 uur en 10 seconden is het eindelijk einde oefenening voor Giel Beelen. De radio-dj mag naar huis om een gat in de dag te slapen. Hij vestigde een wereld-record na meer dan een week non-stop radio maken.

Huilend bedankte Giel om een paar minuten voor 12 iedereen die hem de gelegenheid heeft gegeven om deze recordpoging te doen. Ook via Twitter liet de radio-dj weten dat zijn recordpoging geslaagd is.

Liefde voor het vak

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van zijn ochtendshow maakte Giel het plan om meer dan 190 uur non-stop radio te gaan maken en dat is hem gelukt! Collega Gerard Ekdom richtte namens zijn radio-collega's het woord tot de werelrecordhouder met de woorden: "Als er iemand op deze aardkloot passie voor het vak heeft, liefde voor het medium radio en voor muziek, dan ben jij dat!"

Giel antwoordde: "Ja, dat heb ik dus met jullie gedaan, uit jullie gezogen. Niemand zal dit ooit kunnen doen, al die verschillende redacties, iedereen met z'n eigen tunetjes en rubriekjes, ik heb ze allemaal mogen zien." Giel nam de afgelopen week alle radioshows van zijn collega's over, die als sidekick mochten fungeren tijdens hun eigen show.

Morgenochtend

Met tranen in z'n ogen zei Giel: "Heel mooi dat ik de zendtijd mocht lenen om tien jaar ochtendshow te vieren. Dit is echt het mooiste radiomoment van m’n leven", waarop dj Michiel Veenstra grapte: "Tot morgenochtend!" Dat is zelfs voor radiokoning Giel iets te vroeg: "Morgenochtend nog niet, maar wel zo snel mogelijk weer. Het was echt te gek jongens, bedankt!"

198 uur en 10 seconden

Om af te sluiten ontplopte Gerard Ekdom de champagnefles. Met een glas champagne in zijn hand kondigde vriend en collega Eric Corton het einde van Giels record aan: "Giels radiorecord met een totaalstand van 198 uur en 10 seconden!"

Het is voor Giel nu lekker uitslapen geblazen. Hem kennende zullen we zijn stem niet lang moeten missen.

Giel begon zijn recordpoging op maandag 12 mei om 6 uur 's ochtends.

Reageren