Giel Beelen begonnen aan recordpoging radiomaken

Giel Beelen is vol goede moed begonnen aan zijn monstermarathon radio maken. De 3FM dj moet 190 uur zo goed als onafgebroken on air zijn. 

190 uur radio maken betekent maar liefst 8.5 dag onafgebroken "on air" zijn, een uitdaging die niet zonder de nodige gevaren in.

Poging Beelen potentieel levensgevaarlijk

Een dag voordat hij van start ging met zijn recordpoging, schoof Giel aan bij Life4you om zijn motivaties toe te lichten. Beelen wil met de unieke stunt zijn tien jaar als dj in de ochtend vieren, maar gaf toe dat het potentieel levensbedreigende situaties op kan leveren. Eerdere dj's die zich aan dergelijke marathonuitzendingen waagden, kregen door het slaapgebrek te kampen met waanideeen, hartkloppingen en spontane keelontstekingen. Giel onderging vooraf een medische keuring waaruit ook nog eens bleek dat zijn conditie niet optimaal is.

Giel mag powernaps nemen

Gelukkig voor Giel hoeft hij niet een hele week volledig zonder slaap. Hij mag iedere dag twee keer een dutje doen van 15 minuten. Deze korte powernaps zouden in principe genoeg moeten zijn om z'n energie en concentratie op peil te houden. Ook zijn voeding is streng aangepast de komende week, met volop voedzame shakes en sapjes. Tot Giels' grote teleurstelling moet hij het wel een week zonder zijn lievelingsdrankje cola stellen, de caffeine zou een averechts effect hebben.

Beelen presenteert alles op 3FM

Overigens betekent Giel's marathonuitzending niet dat de volledige programmering van 3FM op de schop gaat. Alle shows gaan gewoon door, maar hebben deze week een (al dan niet heldere) Giel Beelen achter de microfoon. De vaste presentatoren treden op als sidekicks. 

Reageren