Giel Beelen eert overleden zus met Nationale Broer en Zus-dag

Giel Beelen heeft 30 september uitgeroepen tot de Nationale Broer en Zus-dag. Dit ter nagedichtenis aan zijn overleden zus.

Vorige week overleed Giel Beelens zus Saskia aan de gevolgen van kanker. Om haar te herdenken heeft Giel de Nationale Broer en Zus-dag in het leven geroepen. Deze trapte hij vanochtend af in zijn ochtendshow op 3FM.

Positieve draai

In de uitzending riep de dj iedereen met een broer of zus op om even te laten weten hoeveel diegene voor hem of haar betekent. "Ik moest iets met het gevoel van de afgelopen week. Ik ben iemand die op de radio alles met de luisteraars deelt, dus ook deze vreselijke gebeurtenis", verklaart Beelen tegenover BuzzE. 

Op deze manier wil Giel een positieve draai geven aan de gebeurtenis: "Het verlies van mijn zus heeft me wel weer enorm doen beseffen dat je er nu uit moet halen wat erin zit. En dat je dus ook dingen moet uitspreken die je denkt: bijvoorbeeld wat je voor je broer of zus voelt."

Reacties

In de radioshow kreeg Giel Beelen gelijk een hoop positieve reacties op zijn initiatief. Zo reageerden veel mensen op zijn oproep om leuke foto's met een broer of zus in te sturen.

Daarnaast waren in de uitzending een paar familieleden te horen die elkaar al jaren niet hadden gesproken.

"Maar je kan natuurlijk ook gewoon een sms'je sturen waarin je je gevoelens voor je familieleden even onder woorden brengt. Al levert het maar een glimlach op, dan is de dag wat mij betreft al geslaagd", besluit Giel.

Bekijk hieronder een fragment uit de radioshow van Giel Beelen van vanmorgen:

Reageren