Giel Beelen heeft spijt van uitspraken over dikke vrouwen

Giel Beelen neemt zijn woorden terug: dikke vrouwen zijn volgens hem toch niet ongezond of onverzorgd. Zijn uitspraken zijn allemaal verkeerd begrepen en dat spijt hem heel erg.

De controverse ontstond afgelopen vrijdag toen Giels interview met columniste Ebru Umar in Vrouw naar buiten kwam. Hierin werd Beelen gevraagd of hij ooit een relatie zou kunnen hebben met dikke vrouwen. Na enig aarzelen verklaarde Giel stellig dat van niet omdat dik zijn voor ongezond en geen karakter hebben stond.

Geschrokken

Dat leidde tot een stortvloed aan commentaar op social media. Veel mensen vonden dat Giel veel te ver was gegaan.Op zijn eigen YouTubekanaal reageert de dj op de ophef. In een dik zestien minuten durend filmpje geeft hij tekst en uitleg. Giel is vooral geschrokken van het interview en zijn uitspraken: "Zwart op wit staat het altijd echt verneukeratiever, he?"

Roomser

Giel geeft toe dat hij met zijn uiterlijk én al z'n jaren media ervaring beter had moeten weten. Maar hij wilde niet Roomser dan de paus zijn en de vragen van Ebru op politiek correcte wijze beantwoorden. Toen hij dus de vraag kreeg of hij op dikke vrouwen kon vallen, gaf hij eerlijk antwoord dat verkeerd is opgevat. Voor de duidelijkheid geeft hij aan héus wel op vrouwen met een maatje meer te kunnen vallen omdat het gaat om de persoon.

Ongezond dik

Waar zijn "dikke mensen zijn ongezond" opmerking dan op sloeg kan Beelen ook verklaren. Hij bedoelde écht dikke vrouwen. Ter illustratie liet hij een foto zien van een Duitse vrouw die 325 kilo woog en uit haar huis getakeld moest worden. Volgens Giel is iedereen het er wel over eens dat zó dik zijn ongezond is.

Reageren