Giel Beelen nog steeds in de gaten gehouden door artsen

20 mei 2014 14:41 | sterren | Door Televizier

Hoewel Giel Beelen vandaag zijn recordpoging tot een mooi einde heeft gebracht, is hij nog niet van de artsen af die hem nauwlettend in de gaten hielden. De komende dagen bekijken ze hoe Giel weer bijslaapt.

Radio-dj Giel Beelen sliep de afgelopen 198 uur nauwelijks en moet daar flink van bijkomen. Om zijn wereldrecord te halen mocht Giel elke dag twee keer een kwartiertje slapen en kreeg hij de mogelijkheid om om de dag drie uur lang een tukje te doen.

Lichttherapeut

Dat gaat je uiteraard niet in de koude kleren zitten, maar volgens lichttherapeut en verpleegkundige Toine Schoutens deed Giel het behoorlijk goed. “Het is een heel boeiende man, hij komt van een andere planeet en heeft het bijzonder goed gedaan. Daar heb je heel veel wilskracht voor nodig en een zekere veerkracht."

Tips voor de komende dagen

Schouten onderzocht Giel van tevoren van binnen en van buiten "We hebben hem fysiek en mentaal helemaal binnenste buiten gekeerd en zijn conditie verbeterd." Voor de komende tijd moet Giel zich nog aan een paar regels houden. "Hij gaat nu slapen en vanavond moet hij even wakker worden. Daarna kruipt hij er automatisch weer in en morgenochtend moet hij zoveel mogelijk licht op zien te vangen."

Dipje

Hoewel Giel het met extreem weinig uur slaap prima leek vol te houden, had hij maandagavond even een dip. “Hallucineren wil ik het niet noemen, maar ik wist niet meer dat wat ik deed ook werd uitgezonden. Ik ben op de radio geweest zonder dat ik wist dat ik erop was”, aldus Giel.

Om 12 uur vandaag beëindigde Giel zijn geslaagde recordpoging.

Meer over