Giel Beelen weer begonnen met zijn ochtendshow

22 mei 2014 09:58 | sterren | Door Televizier

Maar één dag had hij nodig om weer bij te komen. Radio-dj Giel Beelen stond vanochtend om 6 uur weer fris en fruitig achter de microfoon voor zijn ochtendshow bij 3FM.

Zijn vervangers Timur en Rámon probeerden Giel gisterochtend al even te bellen, maar toen lag de DJ nog op één oor.

Klaarwakker

Toen Coen en Sander het 's middags nog eens probeerden, kregen ze een klaarwakkere Giel aan de lijn. Ook vanochtend bewees Giel dat hij alweer een flink stuk slaap heeft ingehaald, van de nachten die hij miste afgelopen week. Wel gaf hij toe nog een beetje licht in zijn hoofd te zijn, af en toe.

Wereldrecord

Niet geheel onlogisch natuurlijk. Giel vestigde een wereldrecord door 198 uur achter elkaar non-stop op de radio te zijn. Hij verbrak daarmee het oude record van 190 uur, dat zijn Vlaamse collega Lennart Creël aan het begin van deze maand noteerde. Giel begon 12 mei om 6 uur met zijn recordpoging en beëindigde die op dinsdag 20 mei om 12 uur.

Meteen helemaal weg

Op de vraag van collega Michiel Veenstra hoe lang het duurde voordat Giel in slaap was vertelde de radio-dj: "Ik was Hilversum nog niet uit en toen was ik weg. Maar ook echt helemaal weg! Niet zoals een dutje dat je normaal weleens in de auto doet." Om misverstanden te voorkomen benadrukte Giel nog even dat hij niet zelf naar huis reed, hij werd gebracht. "Toen ik thuis was ging ik meteen slapen, heel lekker was dat!"

Van de artsen mocht de wereldrecordhouder niet meteen een gat in de dag slapen.

 

Meer over