Giel Beelen wil wereldrecord met 190 uur non-stop radio maken

Hoewel Giel Beelen al lang in het radiovak zit, heeft de dj altijd wel weer nieuwe plannen. Om het tien-jarig jubileum van zijn programma Giel op 3FM te vieren, wil hij meer dan 190 uur non-stop radio maken.

Het VARA-programma Giel op 3FM bestaat 17 mei precies tien jaar. Reden voor een bijzonder feestje volgens Giel. Toen zijn Vlaamse collega Lennart Creël afgelopen weekend zijn marathonuitzending van 190 uur beëindigde, dacht Giel: dat kan ik ook!

Record

Een radiorecord lijkt hem wel wat: “Iemand wees me er onlangs op dat ik 'de langstlopende ochtendshow op 3FM ooit' host en dat vond ik toch wel heel tof. Ondanks dat ik niets om zelfbevlekkende feestjes geef vond ik toch dat ik iets bijzonders moest doen dit jubileumjaar.

Als mannetje van de radio heb ik natuurlijk al een hoop gedaan en beleefd en zou ik het gewoon supercool vinden om een officieel radiorecord te hebben. Maar ik weet als fervent te weinig slaap hebbende wel dat dit echt fucking heftig gaat worden.”

Weinig slaap

Als het Giel lukt om langer dan 190 uur achter elkaar radio te maken, verslaat hij Creël en komt zijn naam in het Guinnes Book of Records. Giel mag drie uur slapen per dag, met tussendoor per dag twee powernaps van een kwartier.

Luisteraars en collega's

Gelukkig hoeft de radio-dj de zware week niet helemaal in zijn eentje in te gaan. Alle 3FM-dj’s werken mee aan de recordpoging en steunen hem. Tijdens hun eigen uitzendtijdstip zijn ze bij Giel te gast en proberen hem wakker te houden. Ook Giels luisteraars kunnen de presentator wakker houden door allerlei records te breken en die met hem te delen.

Giel Beelen

Giel is al jaren een vaste stem op de radio. In 1994 maakte hij de overstap naar 3FM, waar hij voor verschillende omroepen programma’s als Beelen voor je Bek, de Dopeshow, Nachtegiel, de Feestcommissie en Giel Hier presenteerde. Sinds mei 2004 presenteert hij voor de VARA het ochtendprogramma GIEL.

Giel is met zijn Guinness World Record radio maken vanaf maandag 12 mei om 06.00 uur te horen op 3FM. De recordpoging is ook te volgen op 101.TV.

Giel neemt zo nu en dan zijn luisteraars in de maling en krijgt het soms aan de stok met bekende Nederlands die hij interviewt.

Reageren