Gijp vertrekt bij Voetbal Inside na pensioen Johan Derksen

René van der Gijp stopt met Voetbal inside als tafelgenoot Johan Derksen over anderhalf jaar met pensioen gaat.

Gijp kan zich geen Voetbal inside voorstellen zonder de altijd kritische Derksen aan tafel. Alleen daarom al heeft de voetbalanalist in een interview met Nu.nl er een punt achter te zetten zodra 'de snor' hem drukt.

Geen vervanger

Volgens René werkt het in 2011 met een Gouden Televizier-Ring bekroonde voetbalpraatprogramma vooral vanwege de chemie tussen hen en presentator Wilfred Genee. Vervanging is dan ook niet mogelijk: "Zodra Johan er over anderhalf jaar mee stopt, dan moet je nooit een vervanger willen. Je wil Johan dat niet aandoen, hij is onvervangbaar. Je moet dan rigoureus met het programma stoppen."

België 

Overigens betekent het stoppen van VI niet dat René helemaal van televisie verdwijnt. Hij heeft geen zin om t gaan werken voor zenders als Ziggo Sport of Fox Sport maar kijkt de grens over: " “Als Voetbal Inside stopt dan komen er vast leuke aanbiedingen, zoals analist zijn in België bij Jan Mulder. Die heeft mij ondertussen honderd keer gevraagd, maar ik heb nu gewoon geen zin om doordeweeks naar Brussel te rijden."

Reageren