Gijs Naber van Kalf naar Oscar?

28 September 2015 12:07 | sterren | Door Televizier

© Pief Weyman/pief.ca

Acteur Gijs Naber speelt de hoofdrol in de nieuwe internationale film van Oscarwinnares Marleen Gorris: Tulips, Love, Honour and a Bike.

Acteur Gijs Naber is erg enthousiast. “Ik vond het al een hele eer om door iemand met de statuur van Marleen gepolst te worden.” Regisseur Marleen Gorris won in 1996 een Oscar voor de film Antonia. Ze regisseerde in 2009 haar laatste film Within the Whirlwind. Voor de EO maakte ze de serie Rembrandt en ik. Nu gaat Marleen met het brein achter de film Antonia, producent Hans de Weers, aan de slag met een nieuwe internationale film over de Hollandse boer Gauke.

Italiaanse bemoeials

Naber vertelt over zijn personage: “Mijn personage is optimistisch, impulsief en avontuurlijk. Allemaal leuke eigenschappen om als acteur mee aan de slag te gaan.” Naber speelt de Hollandse boer Gauke. In de nacht van de Watersnoodramp in 1953 stapt hij op zijn fiets naar Zuid-ItaliĆ«, waar hij een bollenbedrijf start. Zijn verschijning blijft niet onopgemerkt: al snel bemoeit de lokale maffia zich met hem. Het loopt slecht met hem af. Jaren later, ontdekt Gauke’s dochter de noodlottige gevolgen voor haar vader. Zij heeft maar een doel voor ogen: wraak.

Een reisje rond de wereld?

Vanavond onthult de acteur op het Nederlands Film Festival zijn Gouden Tegel. Dit is de tegel waarin hij een handafdruk mag zetten omdat hij vorig jaar een Gouden Kalf won voor zijn hoofdrol in Aanmodderfakker. Momenteel is hij zien in de tv-series Penoza en Zwarte Tulp. Naber is goed bezig. Wie weet gaat de Vinkeveense acteur de wereld veroveren met Tulips, Love Honour and a Bike. Het is nog niet bekend wie nog meer deel uitmaken van de cast. In oktober beginnen de opnames in Italiƫ. Naar verwachting is de film eind 2016 in de bioscoop te zien.

Lees ook:
Thekla Reuten is moeder

Meer over