Goedele Liekens geeft Britse jeugd seksuele voorlichting

3 september 2014 08:45 | sterren | Door Televizier

Goedele Liekens gaat wederom de grens over. De Vlaamse seksuologe gaat voor de Britse zender Channel 4 tieners seksuele voorlichting geven. Kenners verwachten een cultuurshock.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Britten behoorlijk preuts zijn als het aankomt op het bespreken van seksualiteit. Mede hierdoor kent Groot-Brittannië het hoogste aantal ongewenste tienerzwangerschappen van West-Europa.

Sex In Class met Goedele

Het is aan Goedele Liekens (51) om daar verandering in te brengen. Ze vindt de wijze waarop Britse scholen seksuele voorlichting geven hopeloos verouderd en pleit er voor op veel jongere leeftijd seksualiteit bespreekbaar te maken. Het huidige lespakket richt zich vooral op de biologische aspecten van voortplanting en dat komt pas aan bod als scholieren al lang en breed in de puberteit zitten. In haar tv-special Sex In Class bezoekt Goedele tieners zowel in de klas als thuis om te praten over zaken als veilige seks en masturbatie.

Goedele zorgt voor controverse

Channel 4, de zender die Goedele gevraagd heeft, verwacht dat haar no nonsense aanpak flink wat stof zal doen opwaaien bij conservatieve Britten. Voorlopig wordt van Sex In Class maar één uurdurende special gemaakt, maar de zender staat bij voldoende interesse ook open voor een volledige reeks.

Meer over