Goedele Liekens heeft moeite met Engelse straattaal

Goedele Liekens gaat voor de Britse zender Channel 4 aan de slag als presentatrice. Ondanks het feit dat ze goed Engels spreekt, heeft de presentatrice moeite met het begrijpen van de straattaal.

Goedele Liekens gaat in het nieuwe programma Sex In Class van de Britse zender Channel 4 seksuele voorlichting geven aan jongeren in Groot Brittannië. Op 3FM laat de presentatrice weten dat ze af en toe last heeft van de taalbarrière. “Dat is een beetje een probleem. Ik kan zeer goed Engels, omdat ik voor de Verenigde Naties veel presentaties in het Engels doe, maar die echte slang woorden ken ik niet allemaal“, aldus de seksuologe. 

Goedele Liekens

Volgens Goedele Liekens verschilt taal van plek tot plek. ''Jongeren in elk dorp hebben andere woorden voor penissen en vagina’s. Maar op zich is het heel eenvoudig. Je stapt een klas binnen en zegt: ‘Welke woorden willen jullie gebruiken en vinden jullie appropriate?’ Dan krijg je toch een hoop namen naar je hoofd geslingerd. Die schrijf ik dan allemaal netjes op het bord.” 

Sex In Class

Channel 4 benaderde Goedele Liekens anderhalf jaar geleden. “Ik geloofde het in eerste instantie niet en reageerde niet op die mails. Toen hebben ze via via contact gezocht. Het is de bedoeling dat ik het programma ga presenteren. Afgelopen weekend stond het in The Guardian en toen is de bom hier gebarsten. Blijkbaar is het toch wel een beetje belangrijk.”

Nederland

We hoeven niet bang te zijn dat Goedele Liekens ons land binnenkort vaarwel zegt. “Ik blijf in eerste instantie een RTL-gezicht. Dat blijft mijn hoofdbezigheid. Ik blijf in Nederland werken.”

Misschien is het een idee dat Matsoe Matsoe ook aanschuift in het klasje van Goedele Liekens. De Oh Oh Cherso-ster heeft het momenteel namelijk te druk voor seks.

Reageren