Gordon en Patricia Paay klagen over niveau Idols

Idols beleeft komende woensdag haar finale, maar helemaal kritiekloos gaat dat niet. Ook BN'ers als Gordon en Patricia Paay hebben kritiek op de talentenjacht. 

Zo ging Gordon op Qmusic helemaal los over het niveau van de huidige jury. In 2008 was hij zelf juryvoorzitter toen Martijn Krabbé het nog presenteerde, wat hem naar eigen zeggen een zekere autoriteit geeft: "Ik doe dit nu tien jaar en helemaal niet om arrogant te doen, maar jureren moet je in je hebben. Dat kun je niet zomaar. De mensen moet het wel geloven als je wat zegt.”

Niet kijken

Om die reden kijkt de gekrulde zanger ook niet: "Ik vind het programma niet goed, sterker nog ik vind het heel slecht. Het ligt niet aan de presentatie, Ruben en Lieke doen het hartstikke goed, maar ik vind de jury niet goed gecast. Dat is gewoon een vak apart." Als voorbeeld noemt hij Martijn Krabbé die zelf geen zanger is, maar er wel over oordeelt: "Ik denk wel dat je net als ik opgetreden moet hebben en iets hebt gedaan waardoor je gerechtigd bent om mensen een advies te hebben of af te wijzen.”

Afzeiktelevisie

Daarnaast merkte Gordon op dat Idols wat hem betreft passé is: "Het Idols-gegeven is een beetje achterhaald. Het is de afzeiktelevisie waar we eigenlijk niet meer op zitten te wachten in Nederland. Ik heb er vrolijk aan meegedaan tien jaar geleden, maar toen was het nog hot. Nu is Holland’s got talent echt leuk.”

Kinderen voor Kinderen

Eerder deze week liet ook Patricia Paay van zich horen. In het verleden zat ze in de jury van de SBS-talentenjacht Popstars en jureerde ze in de eerste seizoenen van Holland's got talent. Maar van Idols kan de 67-jarige polderdiva geen chocola maken.

Op social media zijn Idols kijkers vooral niet te spreken over het gedrag van het grofgebekte jurylid Eva Simons.

Reageren